perjantai 14. helmikuuta 2014

Namasterve!

Helmikuumme on ollut perin epähelmikuumaisen lauha ja hämärä, mutta viimeksi eilen erehdyin hetkeksi luulemaan, että ulkona paistaa aurinko. Tämä johtui ilmeisesti sisäisestä paisteesta joka taas johtui musiikin tekemisestä aiheutuvasta, suorastaan amatöörimäisestä innostuksesta. Levynteon ja pitkin Suomea suhailun lomassa ei ole jäänyt paljoa aikaa kirjoitella blogeja, mutta tämän loskaisen Valentiinuksen päivän kunniaksi taidan naputtaa muutaman virkkeen ja julkaista yhden kaverikuvan.

Yhä uudelleen esiintyvänä aiheena minulle suunnatussa palautteessa säilyy vuodesta toiseen alaikäisille sallittujen keikkojen suhteellinen vähäisyys. Uskokaa pois, teen todella mielelläni ikärajattomia päiväkeikkoja. Virkeä yleisö, inhimilliset keikka-ajat, eikä kukaan kaada tuoppia päälleni paitatiskillä nimmarisessiota pidettäessä - täydellistä. 

Keikkatapahtumien ansaintalogiikka vain on sen verran juuri alkoholin myyntiin nojaileva, että nuorisollekin sallittujen tilaisuuksien pitää käytännössä olla kunnan tms. isomman instanssin sponssaamia jotta keikkapalkkioita yms. juoksevia kulunkeja kyetään maksamaan. Loistava esimerkki tällaisesta oli taannoinen Kannuksen uimahallin remontin jälkeinen avajaistapahtuma, joka jäi kokonaisuudessaan mieleen erittäin lämmittävänä. Aika harvoin samassa keikassa ruumiillistuvat erinomaiset järjestelyt, ylelliset takahuonetilat, keskittynyt ja innokas yleisö sekä mahdollisuus käydä vesiliukumäessä keikan jälkeen.

Uudempana virtauksena arjessani on viikottainen joogatunti, jota pitää itsensä viime vuosien aikana erittäin timmiin kuntoon joogannut siskoni. Olen tähän asti tehnyt lähinnä hathajoogan perusvenytyksiä satunnaisesti ja omin päin, mutta nyt mennään kerrallaan puolitoista tuntia flowta ja astangaa niin että tutisee. En voi sanoa nauttivani lihasrääkistä - venytyksistä ja hengittelystä pidän paljon enemmän - mutta studiotyön staattisuudelle olen saanut joogasta aivan loistavan vastapainon. Nepotismin hengen mukaisesti haluan tässä julkisesti suositella joogakoulu Merijoogaa, joka on melko hiljattain avattu Haukilahteen.

Studiohommat etenevät paikoitellen maanisella aherruksella, johon kuuluu runsaasti biitinnypläystä, pilkunviilaamista ja kaiken alusta uudelleen tekemistä. En muista olleeni levynteosta näin lieskoissa sitten, no, viime levyn. Heh, oikeastaan vielä enemmän nyt kun koko tuotanto on omissa käpälissäni. Vaikka arvostan suuresti kahden aiemman levyn korkeaa laatua tuotannollisessa mielessä, on todella virkistävää tehdä vaihteeksi "minä itte"-meiningillä musaa joka on mahdollisimman lähellä sitä mitä itse kuulee päässään. Aika näyttää, millaista palautetta lopputulos saa osakseen. Joka tapauksessa soisin mielelläni jokaiselle ihmiselle sen fiiliksen, kun työnteko maittaa niin hyvin, että jo aamuyöstä unessaan odottaa innolla heräämistä jotta pääsee takaisin sorvin ääreen. Olen todennut viisaaksi pitää kappaleiden sanoitukset suhteellisen elämänmyönteisinä, sillä kun niitä tulee äänittäessä ja miksatessa kuunnelleeksi tuntikausia päivittäin, on väistämättä joutuva alttiiksi niiden sisältämälle suggestiolle.

Ensimmäinen sinkku julkaistaan toukokuussa. Kappaleen ensisoitto tulee olemaan jännä. Enpä kerrokaan siitä vielä enempää mutta jännä juttu se on.

Websoppiin on tullut lisää Pelimies-lippiksiä (http://webshop.jukkapoika.com/product_info.php?products_id=95 ). Syksyllä lanseerattu Petri Aarnion suunnittelema Laineet-paitamalli on syystä ollut suosittu. Uusia tuoteideoita otetaan vastaan. Mitä sinä haluaisit Webshopistamme löytyvän?

Tänä viikonloppuna teemme DJ Stormyn alias DJ Tiukkiksen kanssa Jyväskylässä Eventfestin (pe) ja Korkkaamme Sipoon ensimmäistä kertaa (la). Sen jälkeen huristelemme vielä Vantaalle myöhäisillan keikalle. Bändin kanssa kiertely alkaakin sitten tämän jahka soittopojat ovat palanneet maailmalta eli tämän kuun lopusta, mikä lienee ilouutinen SEB-kokoonpanoa ja sen timmiä yhteissoittoa kaivanneille.