torstai 30. lokakuuta 2014

Heipä hei arvoisat kuulijani,

Lupailin aiemmin levyrintamalta iloisia uutisia jo täksi syksyksi, mutta valitettavasti varsinaisen pitkäsoiton julkaisu siirtyy ensi vuoden alkuun.

Tein kovasti töitä koko tämän vuoden, jotta olisin keikkailuni ohella saanut aikaiseksi hyvän albumin. Se olisi todennäköisesti onnistunutkin, jollen olisi yrittänyt kantaa tuottajan vastuuta yksin. Toisin sanoen haukkasin liian suuren palan ja luulin itsestäni liikoja. Oloni helpottui valtavasti, kun viimein sain myönnettyä itselleni, että tämä ei tule onnistumaan, en pysty tekemään mitenkään järkevässä ajassa jälkeä, johon olisin tyytyväinen. Vielä enemmän huojennusta toi se, että tuottaja Bommitommi, jonka kanssa kaksi aiempaakin albumia on tehty, lupautui ottamaan levyn tuotannon haltuunsa. Tässä tarinassa on hyvä, selkeä opetus.

On suuri houkutus olla ylioptimistinen omiin kykyihin, voimavaroihin ja ennen kaikkea käytettävissä olevaan aikaan nähden. On mukavaa tehdä lupauksia, ja on mukavaa arvella itsekin, että kyllä minä siihen pystyn. Vähemmän mukavaa on tuottaa pettymys ihmisille, jotka luottavat niihin lupauksiin. Todella epämukavaa on tehdä asioita, joista periaatteessa pitää, kiireen ja paineen alla, jolloin niistä voi tulla silkkaa suorittamista ilman luomisen iloa. Ja on suorastaan haljua tajuta, että on langennut jälleen kerran vanhaan halpaan, eikä ole oikeastaan oppinut vieläkään olemaan resurssiensa suhteen realisti, vaikka se olisi kaikkien edun mukaista.

Onneksi minun kohdallani ei ole kyse kovin vakavista asioista - levy vähän viivästyy, siinä kaikki. Itse asiassa siitä tulee todennäköisesti paljon parempi tällä tavoin, kun siirsin tuotantovastuun takaisin kätevämpiin käsiin. Itse lienen kokenut suurimman pettymyksen, kun en pystynytkään siihen, mihin niin kovasti halusin pystyä. Mutta nyt oloni on paljon kevyempi, ja ehdin pitämään sekä itsestäni että läheisistäni paremmin huolta.

Levyä odottaneille pientä lohtua tarjoaa vastikään painoon lähtenyt EP, joka sisältää CD-muodossa paitsi rakastetun ja vihatun Crzybailaajan remixeineen, myös rutkasti radiosoittoa saaneen Brand new ihanuus-biisin, Pelimiehen dub-miksauksineen sekä kaksi muuta uutta ja ennenjulkaisematonta raitaa. Levyä myy yksinoikeudella webshoppimme postitse ja keikkapaikoilla. Julkaisupäivä on 24.11. 

1 kommentti:

  1. Kuvitelkaa, että tässä on jotain henkevää ja tasokasta small-talkia, joka saa minut vaikuttamaan sosiaaliselta tai edes normaaliälyiseltä. Hyvä. Sitten asiaan: Mitä tapahtui Crzybailaajalle? Vielä joku viikko sitten Spotifyssä soi ihan erilainen (omaan korvaan parempi) versio kuin nykyään. Virallisen videon julkaisemisenko myötä meni miksaus uusiksi?

    VastaaPoista