perjantai 1. marraskuuta 2013

Juha

Tänään Vain Elämäässä on vuorossa Juha Tapion jakso.

Juha Tapio on tätä ennen ollut julkisuudessa varsin säästeliäästi ja asiapainotteisesti. Kuvani hänestä olikin muotoutunut lähinnä radiosta kuulemieni kappaleiden perusteella. Se kuva oli vakava, jopa hiukan totinen. Hänen hiteissään näppäillään enimmäkseen inhimillisen tunneskaalan kaihoisampaa puolta, hyvin taitavasti kylläkin.

Kuva täydentyi viettämämme viikon aikana. Juha on nimittäin hieno seuramies ja suuri humoristi. Terve itseironia ja absurdin taju, kielellinen huumori ja karkeudet, kaikki nämä häneltä luonnistuvat.

Juhalla ja minulla on yhteistä se, että molemmat ovat musiikkinsa kanssa kotoisin marginaalista - Juha gospelista ja minä reggaesta. Molemmat ovat joutuneet hyväksymään sen, että monet entisistä faneista pitävät meitä nyt takinkääntäjinä koska emme halunneet jäädä pienten piirien suosikeiksi. Molempien historiaan kuuluu hengellistä etsimistä ja löytämistä.

Ei siis ole ihme, että juttua on riittänyt vielä tuon Vain elämää- "riparin" jälkeenkin. On erityisen opettavaista puhua työasioista ja käytännön jäjestelyistä Juhan kanssa, sillä hän on skarppi ja käytännöllinen kaveri. Itse en ole, mutta olen melko hyvä antamaan asioiden olla. 

Enimmäkseen toki puhumme itsestämme ja välillä kehumme toisiamme, niinkuin kunnon artistit tekevät.

Mukavaa perjantai-iltaa!5 kommenttia:

 1. Vedit kyllä aivan ihanasti ton Juhan biisin "Mitä silmät ei nää"!!! :* Tuli itsellänikin ihan tippa linssiin. Miten voit olla noin hyvä! Ihailen sinua suuresti ja olet minun suuri esikuva <3 !!

  VastaaPoista
 2. Huomasin että sinulla on blogi :) Hienosti vedit tuon biisin, ollaan katsottu Vain Elämää joka jakso =)

  VastaaPoista
 3. Tosi koskettava tulkinta, kappale saa mut muutenkin aina itkemään. Sun ja Juhan musiikissa on tosi sama perusvire, se että se tulee hyvästä paikasta sydämessä. Mä haluaisin kuulla joskus enemmänkin teidän yhteismusisointia :)

  Meri / www.kaunispaiva.net

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kun tuot lauluillasi ja olemuksella hyvää fiilistä ja tunnetta!

  VastaaPoista
 5. Olen iloinen että sait uuden ystävän, on aina yhtä hienoa löytää ihmisiä joiden kanssa natsaa. Sitä paitsi kirjoitat mukiinmenevästi, juttujasi lukee mielellään!

  VastaaPoista